Lončar: Vučić je bio životno ugrožen 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima hronične, manje probleme sa srcem, ali da je u petak došlo do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, kada je odlučio da se obrati lekarima VMA, prenosi RTS.

Zlatibor Lončar je za Tanjug rekao da je po prijemu na VMA procenjeno da je predsednik Srbije životno ugrožen, rekao je ministar Lončar.

U toj zdravstvenoj ustanovi su medicinski timovi momentalno sproveli sve neophodne mere za saniranje ovako ozbiljnog stanja, a predsednik Vučić je, prema rečima ministra Lončara, dobro odreagovao na terapiju koja mu je prepisana.

Ipak, stručni timovi VMA su predsedniku Srbije preporučili da u narednom periodu smanji svoje redovne aktivnosti kako bi se u potpunosti oporavio od pogoršanja zdravstvenog stanja do kog je došlo u petak.

„Koristim ovu priliku da lično zahvalim medicinskim timovima VMA, koji su još jednom pokazali svoju stručnost i profesionalizam“, rekao je ministar Lončar, dodajući da su vrhunski lekari i sestre potvrda snage jedne države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari