LSV: Iz Nemanjine se ne vidi siromaštvo 1

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorila je na poražavajuće podatke da je u riziku od siromaštva gotovo četvrtina građana Srbije i da je u našoj zemlji stopa rizika od siromaštva veća nego u svim zemaljama Evropske unije.

Ta stranka je ocenila da država ne radi dovoljno da se siromaštvo smanji, pa se jaz između najbogatijih i najsiromašnijih stalno povećava.

Umesto da stimuliše razvoj sela i malih opština, država najveći deo investicionih aktivnosti sprovodi u Beogradu, u kojem je nivo siromaštva najniži u Srbiji, a trebalo bi da osnaži male sredine i omogući ostanak u njima, navodi LSV.

Navodi se da je potrebno doneti sistemska rešenja koja će omogućiti razvoj sela i opština u Vojvodini, Šumadiji, Timočkoj krajini ili bilo kom drugom kraju Srbije, jer bi samo na taj način kvalitet života bio podignut na nivo koji garantuje dostojan život. Nažalost, ministri u Vladi Srbije retko obilaze siromašne sredine i slabo napuštaju svoje kancelarije u Beogradu, a pozivamo ih da tu praksu pod hitno promene i da bolje sagledaju nivo siromaštva, koje se ne vidi sa prozora zgrade u Nemanjinoj ulici, navodi LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari