LSV: Pravi problemi Vojvodine 1

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) izrazila je danas nadu da je vojvođanska administracija, koju vodi Srpska napredna stranka, završila sa proslavom prisajedinjenja Vojvodine Srbiji i da će u što kraćem roku početi da se rešavaju nagomilani problemi građanki i građana pokrajine.

Imali smo ovih dana priliku da čujemo puno izjava sa snažnim patriotskim nabojem, pitamo se kada ćemo moći da čujemo nešto i o pravim problemima Vojvodine, pita ta stranka. Nadamo se da će pokrajinski premijer Igor Mirović, sa istim žarom sa kojim je proslavio prisajedinjenje, progovoriti i o Zakonu o finansiranju Vojvodine. Želimo da znamo koji su planovi u pravcu, konačnog, usvajanja tog zakona, navodi se u saopštenju.

Podseća se da je Statistički zavod Srbije nedavno saopštio podatke o prosečnim platama u zemlji za septembar, a da su zaposleni vojvođanski radnici prosečno zaradili 45.568 dinara, ili 2.352 dinara manje od republičkog proseka. Dakle, radnici u Vojvodini danas imaju 5,1 odsto nižu zaradu od republičkog proseka.

Znaju li u pokrajinskoj Vladi da je samo pre 30 godina radnik u Vojvodini zarađivao i 40 odsto više od republičkog proseka, pita LSV. „Propadanje Vojvodine se nastavlja i nema vremena za proslave na kojima dominiraju osuđene turbo folk pevačice i Milorad Dodik. Vojvodina je iz dana u dan siromašnija. Građana Vojvodine je sve manje. Sela su pusta. Vreme je da vlast založi za interese Vojvodine, ističe se u saopštenju koje je potpisao generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari