Macura: Krajnji cilj formiranje stranke 1

Bivši članovi pokreta dosta je bilo predali su agenciji za privredne registre dokumentaciju za registraciju udruženja građana Pokret centra čiji je jedan od ciljeva formiranje političke stranke, saznaje Danas.

– Nakon što je krajem marta i početkom aprila došlo do cepanja Poslaničke grupe Dosta je bilo u Skupštini Srbije i odlaska velikog broja narodnih i pokrajinskih poslanika, gradskih i opštinskih odbornika, čitavih odbora i pojedinaca shvatili smo da nismo odustali od politike već da se organizacija kojoj smo iskreno želeli da pripadamo sada nalazi na nekom drugom mestu – kaže Tatjana Macura, šefica poslaničkog kluba Slobodni poslanici u Skupštini Srbije.

Ona za naš list ističe da je važno da se pravno formalizuje dalje delovanje Centra.

– Počinjemo sa udruženjem građana, a naš krajnji cilj je formiranje stranke. Kao što smo i obećali – ovo je prvi korak i mi ne odustajemo – kaže Macura i dodaje da je Srbiji preko potrebna nova politička scena neopterećena sujetama lidera, novi ljudi i nova politička kultura.

Osnivače predstavljaju svi članovi Poslaničke grupe Slobodni poslanici, pokrajinski poslanici, odbornici i pojedinci koji su ostali verni principima i vrednostima zbog kojih su ne tako davno ušli u politiku. Zakonski zastupnici su narodni poslanici Nenad Božić i Tatjana Macura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari