Makedonija podržava formiranje Vojske Kosova 1Foto: RTK2

Ministar Kosovskih bezbednosnih snaga Kosova Rustem Beriša, tokom svoje zvanične posete Makedoniji sastao se sa predsednikom Skupštine Makedonije, Talatom Džaferijem, prenosi RTK 2.

Na sastanku je, kako se navodi, razgovarano o prijateljskim odnosima između Makedonije i Kosova, mogućnosti za njihovo produbljivanje kao i angažovanju obe zemlje za realizaciju zajedničkog cilja, članstvo u NATO i EU.

Zajednički zaključak je da su vlade u obavezi da odnose između Makedonije i Kosova pretvore u realne političke koje će omogućiti dalji napredak u saradnji.

Beriša je obavestio Džaferija o procesu transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga ističući da će KBS doprineti miru, stabilnosti i bezbednosti regiona. Beriša je govorio i o saradnji sa Ministarstvom odbrane Makedonije, koja je ocenjena kao izuzetno pozitivna i dinamična.

Predsednik Skupštine Makedonije Talat Džaferi čestitao je Beriši na usvajanju zakona o Kosovskim bezbednosnim snagama, naglašavajući da je to bila dobra vest za Makedoniju. On je obećao bezrezervnu podršku Makedonije na putu evropskih integracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari