Marković: Ako se ne otkriju odgovorni za napad, nećemo prijavljivati skupove 1Marković i Reković Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Ukoliko napadači ne budu otkriveni, „1 od 5 miliona“, kako su rekli, više neće prijavljivati policiji svoje skupove.

Marković kaže da ga je drugi put napao čovek koji ga prati tokom svakog protesta i koga je viđao i ranije.

Slučaj je prijavljen policijskoj stanici Savski venac, a u toj stanici Markoviću nisu mogli da kažu da li je napadač koga je policija sinoć odvela sa protesta i uhapšen.

Marković je govoreći novinarima zatražio da policajci na proteste dolaze uniformisani, jer organizatori protesta, kako je kazao, „više ne mogu da razaznaju ko je batinaš, a ko policajac“.

Ispred zgrade Vlade Srbije gde se sinoć završio protest, on je rekao novinarima da je odmah pošto je bio napadnut ispred obližnje zgrade Generalštaba, otišao u policiju i to prijavio.

„Gde je to lice i ko je to lice“, upitao je Marković.

Dodao je da vlast i predsednik Srbije Aleksandar Vučić „crtaju mete na glavama“ organizatora protesta čestim pominjanjem njegovog i imena studenata koji organizuju proteste.

„Mi smo na ove proteste došli jer je razbijena jedna glava“ rekao je Marković, jer institucije ne funkcionišu, i ako ne bude građana na ulicama, onda neće biti „ni odbrane od toga“.

Organizatori su nakon napada na Markovića upitali „da li mogu slobodno da šetaju ulicama Beograda“.