Marković: Ako se ne otkriju odgovorni za napad, nećemo prijavljivati skupove 1Marković i Reković Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Pokret „1 od 5 miliona“ traži od policije da hitno otkrije i uhapsi osobe odgovorne za napad na jednog od organizatora protesta u Beogradu, Srđana Markovića.

Ukoliko napadači ne budu otkriveni, „1 od 5 miliona“, kako su rekli, više neće prijavljivati policiji svoje skupove.

Marković kaže da ga je drugi put napao čovek koji ga prati tokom svakog protesta i koga je viđao i ranije.

Slučaj je prijavljen policijskoj stanici Savski venac, a u toj stanici Markoviću nisu mogli da kažu da li je napadač koga je policija sinoć odvela sa protesta i uhapšen.

Marković je govoreći novinarima zatražio da policajci na proteste dolaze uniformisani, jer organizatori protesta, kako je kazao, „više ne mogu da razaznaju ko je batinaš, a ko policajac“.

Ispred zgrade Vlade Srbije gde se sinoć završio protest, on je rekao novinarima da je odmah pošto je bio napadnut ispred obližnje zgrade Generalštaba, otišao u policiju i to prijavio.

„Gde je to lice i ko je to lice“, upitao je Marković.

Dodao je da vlast i predsednik Srbije Aleksandar Vučić „crtaju mete na glavama“ organizatora protesta čestim pominjanjem njegovog i imena studenata koji organizuju proteste.

„Mi smo na ove proteste došli jer je razbijena jedna glava“ rekao je Marković, jer institucije ne funkcionišu, i ako ne bude građana na ulicama, onda neće biti „ni odbrane od toga“.

Organizatori su nakon napada na Markovića upitali „da li mogu slobodno da šetaju ulicama Beograda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari