Martinović: Opozicija destabilizuje državu 1Aleksandar Martinović Foto: FoNet / Zoran Mrđa (arhiva)

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas da poslanici opozicionih stranaka u parlamentu, za interese stranih sila, destabilizuju srpsku državu, napominjući da je „neko za to dobio novac, kao i 5. oktobra“.

Malo su se promenili igrači, ali matrica je ista. Samo morate da nađete drugog Slobodana Miloševića, Aleksandar Vučić nije Slobodan Milošević, rekao je Martinović za skupštinskom govornicom.

Što slabija Srbija, to stabilniji Balkan, zato treba srušiti Aleksandra Vučića i zato ste se vi udružili, rekao je Martinović i naglasio da su jedine ideje opozicije „mrzimo Vučića, mrzimo njegovog brata“.

Martinović je rekao da je Vučić jutros vodio teške razgovore sa evrpskim komesarom Johanes Hanom kako bi pomogao srpskom narodu, a opozicija hoće dodatno da destabilizuje Srbiju. Prema njegovim rečima, opozicija govori da su ljudi iz SNS tukli Borka Stefanovića, a za njega niko nije ni čuo u Kruševcu.

Mi smo studirali u Novom Sadu, ni tamo niko nije čuo za njega, dodao je Martinović koji je istakao i da odgovorno tvrdi da televizija N1 širi veću propagandu protiv Vučića nego hrvatska televizija.

Šef poslaničke grupe Socijademokratske stranke – Narodna stranka Marko Đurišić reklamirao je povredu poslovnika, jer Martinović nije govorio o amandmanu, jer je 15 minuta vređao opoziciju a Maja Gojković nije reagovala.

Nazivajući nas izdajnicima, da radimo protiv svoje zemlje, 15 minuta niste reagovali na otvorene pretnje da ćemo i mi dobiti motku kao i naš bivši kolega poslanik Borko Stefanović, rekao je Đurišić. Nemate pravo da ćutite na pozive na nasilje koji se već dve i po godine upućuju poslanicima opozicije, rekao je Đurišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari