Mihajlović: Okupljanje građana koji hoće da pozdrave Putina i Vučića nije kontramiting 1Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i Infrastrukture

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da najavljeno okupljanje gradjana u Beogradu, koji žele da pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina tokom njegove posete Srbiji, ne predstavlja kontramiting.

„Nije kontra, jer ljudi koji će doći dolaze da pozdrave pre svega predsednika Putina i predsednika Vućića. Nije ni miting jer ne demonstriraju ni protiv čega, već žele da pozdrave jednog od najvećih državnika na svetu. To nije ni kontramiting jer bi to značilo da pored onih koji bi da pozdrave predsednike imate i one koji su protiv toga“, rekla je Mihajlović novinarima.

Ona je istakla da je „Srbije otvorena država i Beograd otvoren grad“ i da je važno što ruski predsednik dolazi u posetu.

„Mi smo mala država da bi smo razmišljali da li nam neko od država ili državnika treba ili ne. Svi su dobrodošli. Srbija treba da ima dobre odnose i sa istokom i sa zapadom“, kazala je ona.

Mihajlovićeva je rekla da treba da poželimo dobrodošlicu svim državnicima sveta, navodeći i da su pre Putina ovde dobro dočekani predsednik i premijer Kine, a da će uskoro lepo biti primljen i francuski predsednik Emanuel Makron.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari