Ministarka nije došla "zbog nezavršenih detalja" o deonici 1Foto: FoNet/ MGSI

Ministarka Zorana Mihajlović otkazala je iznenada današnji obilazak deonice Ub-Lajkovac jer „zaposleni nisu završili sve detalje informacija“ u vezi s tim delom puta, nezvanično saznaje N1 u Ministarstvu, u kom dodaju da nije u pitanju bio „hitan poziv predsednika Aleksandra Vučića“. Inače to je jutros, kao razlog nedolaska, saopšteno novinarima.

Naime, novinarima je iz pres službe tog ministarstva ranije danas rečeno da je događaj otkazan, jer je ona „hitno pozvana na sastanak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, zbog državničkih obaveza“.

Posle upornog ignorisanja pitanja novinara upućenih funkcionerima SNS hoće li ova vladajuća stranka podržati predlog razrešenja potpredsednice Skupštine Vjerice Radete zbog njenog sramnog tvita povodom smrti Hatidže Mehmetović, potpredsednica Vlade, ministarka i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović naglas je rekla ono što deo javnosti već misli a to je da ne očekuje da Radeta bude smenjena, za šta su potrebni glasovi naprednjaka.

Da li će zbog tog „verbalnog delikta“, kako tu izjavu verovatno tumače u SNS, Mihajlović snositi posledice, da li je eventualno ovo početak kraja njene karijere u vladi i SNS, ili samo još jedna bura koja će proći, kao i prethodne, juče nismo uspeli da saznamo ni od koga u SNS. Prema nezvaničnim saznanjima Danasa iz izvora bliskih SNS, ovo liči na mogući početak kraja Mihajlovićeve, jer do sada iz SNS nije bilo ovako žestokog odgovora visokog stranačkog funkcionera vrlo bliskog predsedniku stranke, Aleksandru Vučiću, poput predsednika Izvršnog odbora naprednjaka Darka Glišića. Uz to nije bilo ni optužbi o njenom bogaćenju. Međutim, niko ništa ne može da tvrdi, s obzirom na to da će odluka biti doneta u zavisnosti od procene šta je najbolje po rejting stranke i njenog lidera.

Ako se o budućnosti Mihajlovićeve Glišić bude pitao ona bi trebalo da bude kažnjena „jer iznutra šalje otrovne i uvredljive strelice“. On je za list Alo između ostalog rekao da će kod predsednika stranke inicirati da se što pre održi sastanak stranačkog rukovodstva, jer se boji „da smo došli do tačke kada moramo da podvučemo crtu“, jer je ovo kap koja je prelila čašu. Prema njegovim rečima, Mihajlovićeva je ovog puta prevršila meru i došlo je vreme da se i zvanično pridruži Šolaku i Đilasu „jer očigledno imaju ista interesovanja“.

Politički analitičar Dragomir Anđelković za naš list kaže sa „može ali ne mora nužno doći do zvaničnog ukora pred isključenje Mihajlovićeve, ili do zabrane da iznosi stavove koji nisu iz njene oblasti, jer partija ima mehanizme za obuzdavanje soliranja“. Kada je reč o njenoj ministarskoj poziciji Anđelković ne očekuje izmene do daljnjeg. Na pitanje da li bi SNS zbog toga trpela neke posledice, on odgovara da čak i ako Mihajlović odluči da izađe iz stranke ne bi došlo do negativnih posledica po naprednjake, jer ona nije bitna za njihovu ciljnu grupu. S obzirom na to da je Glišić Mihajlovićevu uputio na Đilasa, pitanje je da li bi opozicija imala koristi ili štete od njenog opozicionog delovanja, ako se ono uopšte i obistini. Anđelković smatrada da opozicija ne bi profitirala, odnosno da bi bilo veće štete nego koristi, jer je, kako kaže, Zorana liderski orijentisana, a u opoziciji već ima dovoljno lidera.

Stojanović: Mesto joj nije uzdrmano

Boban Stojanović, politički komentator Demostata, za Danas kaže da ne očekuje ozbiljne potrese i probleme. „Zorana Mihajlović često ima sukobe sa kolegama iz vlade, ali i stranačkim kolegama i nije joj prvi put. Mada, ovako teške reči su ipak iznenađenje. Sa druge strane, Zorana je možda i jedina osoba u SNS-u koja nije pod izrazitom partijskom disciplinom. Međutim, dok god je pod zaštitom Vučića mislim da Zoranino mesto nije uzdrmano. Jeste iznenađenje, što je Glišić kao visoki stranački funkcioner izjavio sve to i na takav način, jer toga do sada nije bilo, ali ne verujem da će tu biti ozbiljnijih potresa i problema, kaže Stojanović.

Planirano da ministarka obiđe deonicu puta Obrenovac-Ub

Prema pisanju N1, za danas je bilo planirano da ministarka obiđe deonicu puta Obrenovac-Ub, a potom i Lajkovac-Ljig. Na obe deonice je završeno 80 odsto radova, dok je završetak radova planiran za 25. decembar 2018. godine. Trenutno se na obe deonice radi završni sloj, a obe deonice su duge oko 25 kilometara. Glavni izvođač radova je kineska kompanija Sang Dong Hajspid, a za Lajkovac-Ljig glavni podizvođač je Energoprojekt, podseća N1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari