Mihajlović: Priština zabranila štampu, hranu, lekove, a sada bi i ljude 1Zorana Mihajlović prilikom posete Smederevskoj Palanci Foto: MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da zabrana ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo i Metohiju pokazuje potpunu nespremnost Prištine da dijalogom rešava probleme između Srba i Albanaca.

Kako se navodi u saopštenju za medije, Mihajlović je rekla da je Srbija od Prištine videla „zabranu prometa hrane, lekova, štampe, sada su zamislili da zabranjuju i kretanje ljudi, u ovom slučaju srpskih zvaničnika“.

„I šta su tim  potezima postigli – samo su proizveli više nestabilnosti, rast nepoverenja i veći broj mladih ljudi koji će poželeti da svoju budućnost vide van ovog regiona, kazala je potpredsednica Vlade.

Ona dodaje da je apsurdno da, dok s jedne strane, čine sve da podignu barijere unutar regiona, prištinski političari obilaze evropske prestonice tražeći viznu liberalizaciju, ističe se u saopštenju.

Svima je jasno da je Priština uvodeći takse krenula pogrešnim putem jer su zabrane i barijere suprotne svemu čemu region i EU teže, jer ne mogu da proizvedu stabilnost i razvoj, već samo stagnaciju i sukobe. Zato je krajnje vreme da posle niza destabilizujućih poteza Priština počne da ukida barijere koje je uvela i vrati se dijalogu”, naglasila je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari