Milićević: Čelnici Čajetine, Paraćina i Šapca plaše se provere na izborima 1Foto: sps.org.rs

„Izjave i nervoza koju su pokazali predstavnici takozvane udružene opozicije i predstavnici tri takozvane opozicione opštine predstavlja samo potvrdu da se oni plaše od provere izborne volje građana.

To je potvrda da je ovde zaista reč o političkoj borbi koja ima samo jedan cilj, politički marketring i očuvanje funkcija i fotelja po svaku cenu”, rekao je na konferenciji za novinare Đorđe Milićević , šef poslaničkog kluba SPS u Skupštini Srbije i dodao da je njegovo legitimno pravo da predlaže izbore kao rešenje, ali da neko hoće to pravo da mu oduzme.

Milićević je upitao i kako bi se opozicija i predstavnici ove tri opštine koje sebe nazivaju opoziciononim ponašali kada bi imali vlast na nivou republike. On je naveo i da nije tačno da njegov izrečen stav o mogućim izborima u Čajetini, Paraćinu i Šapcu predstavlja pritisak ili pretnju.

„Kao što je njihovo legitimno pravo da pred međunarodnim organizacijama nastavljaju da govore loše o svojoj državi u trenutku kada se vodi odlučujuća borba na međunarodnom planu za nacionalne i državne interese, tako je moje pravo da predlažem rešenje. Ako predstavnici tih lokalnih samouprava kroz argumentovani dijalog sa predstavnicima resornog ministarstva i premijerkom ne mogu da pronađu rešenja za otvorena pirtanja, kako građani ne bi trpeli trebalo bi da se ide na izbore, jer su građani najmerodavniji. Ovde nisam govorio o pokušaju da promenim volju građana, to je zamena teza, ja sam samo izneo predlog koji se tiče porovere volje građana, ali izgleda da su predstavnici opozicije i pojedinih lokalnih samouprava ubeđeni i siugurni da bi evenetualna provera izborne volje značila i promenu izborne volje. Očigledno su svesni da nisu ispunili očekivanaja građana, ali to već nije moj problem“ , istakao je Milićević .

On se osvrnuo i na komentar predstavnika jedne od lokalnih samouprava koji tvrdi da je rejting SPS na lokalu na nivopu stratističke greške .

„Prihvatamo sve što kažu. Udružena opozicija već kaže da je pobedila u Lučanima. Prihvatamo i to, ostaje samo da porebrojimo glasove . Ali ako je sve to tako, a čemu onda strah od provere izborne volje građana “, objasnio je šef skupštinskih socijalista.
Komentarišući najavu Saše Jankovića da ispred parlamenta Srbije počlinje prikupljanje glasova za smenu Vučića, Milićević je bivšem zaštitniku građana predložio da pošto se kao ombudsman nije trudio, niti pokušao da zaštiti prava onih koiji su osetili posledice 5. oktobra 2000 godine, neka danas od njih počne sa prikupljanjem potpisa. Ima ih dosta koji su osetili te negativne posledice, među onima koji su ostali bez fabrika, posla, preduzeća, egzistencije.

„Najbolju lusatraciju sprovode građani“ , zakjljučio je Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari