Milićević: Nastavak beskrupulozne kampanja protiv Vučića 1Foto: sps.org.rs

Potpredsednik Skupštine Srbije Ðorđe Milićević ocenio je, povodom naslovne strane novog broja nedeljnika NIN, na kojoj je prikazan predsednik Srbije u kojeg je „uperena“ puška, da je reč o nastavku beskrupulozne kampanje protiv predsednika Aleksandra Vučića, jer, ističe, kako drugačije tumačiti poruku koju svojom naslovnom stranom želi da pošalje NIN.

„Da li je ovo sloboda medija ili medijski linč i poziv na ubistvo legitimno izabranog predsednika države? Jer, šta drugo znači kada jedan medij na naslovnoj strani objavi fotografiju sa uperenom snajperskom puškom u predsednika Srbije“? upitao je Milićević, prenosi Tanjug.

U izjavi za javnost, on navodi da je jasno da svaka naslovna strana nosi određenu poruku čitaocima.

„Da li na ovaj način neko otvoreno priželjkuje likvidaciju predsednika? Ovo je, po našem mišljenju, otvoreno crtanje mete na čelo i još jedan u nizu brutalnih poziva na nasilje“, ocenio je Milićević.

Nismo ni sumnjali, naveo je on, da će ovo naići na oduševljenje jednog dela opozicije, jer evidentno je da traže način i put da po svaku cenu dođu do vlasti i privilegija bez izbora.

„S druge strane, očekujemo reakciju svih novinarskih udruženja kojima je još stalo do novinarske etike“, zaključio je Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari