Miloš Jovanović: Konfuzna politika Vlade Srbije 1Miloš Jovanović Foto: Fonet/Marija Đoković

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da nije moguće istovremeno voditi politiku ulaska u Evropsku uniju i politiku razvoja ekonomskih odnosa sa trećim zemljama zasnovanu na samo trenutnim prednostima Srbije kao države van EU, prenosi Informativna služba DSS.

„Opšte je poznata činjenica da pristupanjem Evropskoj uniji Srbija preuzima obavezu da u potpunosti sprovodi spoljno trgovinsku politiku Brisela i da raskine sporazume o slobodnoj trgovini koje je samostalno sklapala. To uključuje i sporazum zaključen sa Rusijom“, naveo je Jovanović

On smatra da je zbog toga izjava ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića da je ruskom ministru poljoprivrede rekao da zahvaljujući sporazumu o slobodnoj trgovini postoje ogromni potencijali dugoročne saradnje dve zemlje u oblasti poljoprivrede, odraz konfuzne politike Vlade Srbije.

„Nije moguće istovremeno voditi politiku ulaska u Evropsku uniju i politiku razvoja ekonomskih odnosa sa trećim zemljama zasnovanu na samo trenutnim prednostima Srbije kao države van EU“, ocenio je Jovanović.

„Potpuno je neverovatno da bilo ko iz srpske Vlade može da pomisli da ruski ministar poljoprivrede Dmitrij Petrušev može da bude do te mere naivan i neobavešten, pa da ne zna da je da je u postojećim okolnostima besmislena svaka ideja i ponuda dugoročne saradnje i ulaganja u zajedničke izvozne projekte“, zaključio je Jovanović u pisanoj izjavi koju prenosi DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari