Ministarstvo pravde: Polutačni i tendenciozni navodi o imovini ministarke Kuburović 1Nela Kuburović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Kabinet ministarke pravde Nele Kuburović saopštio je danas da su „polutačne“ informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima u vezi s imovinom koju ministarka poseduje.

Oni su naveli da se uvidom u Registar Agencije za borbu protiv korupcije u vezi sa imovinom i prihodima javnih funkcionera može videti da je ministarka Kuburović u periodu od 2014. do 2018. godine u svom vlasništvu imala samo nasleđenu imovinu.

„Nasleđenu imovinu čini trećina dvoiposobnog stana – od ukupne površine 72,29 kvadratna metra, devetina zemljišta sa porodičnom stambenom zgradom i pomoćnim objektom – od ukupne površine osam hektara, četiri ara, devet kvadratnih metara, devetina poljoprivrednog zemljišta, pašnjaka – od ukupne površine tri hektara, 44 ara i 15 kvadratnih metara, kao i devetina šume – od ukupne površine 35 ari i 30 metara kvadratnih i devetina njive – od ukupne površine 30 ari, devet kvadratnih metara“, navodi se u saopštenju i dodaje da je od 2018. godine ministarka Kuburović vlasnica stana od 45,28 metara kvadratna, koji je kupila na kredit od 25 godina.

Kupovina nekretnine je uredno prijavljena Agenciji za borbu protiv korupcije, što se može i videti u izveštaju za 2018. godinu, stoji u saopštenju.

„Detaljnu imovinsku kartu ministarke Kuburović svi zainteresovani mogu pronaći na internet prezentaciji Agencije za borbu protiv korupcije.

Uzimajući u obzir da se u javnosti iznose tendenciozne i polutačne informacije, Ministarstvo pravde ukazuje da ministarka Kuburović u svakom trenutku stoji na raspolaganju da javnosti stavi na uvid svu svoju imovinu i njeno poreklo“, navode iz ministarkinog kabineta.

Ovo saopštenje odgovor je na tekst koji je danas objavio dnevni list Danas u kom se navodi da je pre šest godina ministarka pravde imala stan od 72 kvadrata, kuću, šumu, dva poljopivredna zemljišta i štednju, a pre dve godine je prijavila dva stana, zemljište sa porodičnom stambenom zgradom, njivu, poljoprivredno zemljište i šumu, ali ne više i štednju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari