Agencija za sprečavanje korupcije proveriće imovinu i troje funkcionera iz Novog Pazara 1Foto: Logo

Azra Spahić, vršilac dužnosti glavne tužiteljke u novopazarskom Osnovnom tužilaštvu, Aleksandar Vukićević, pomoćnik ministra turizma i omladine i Elma Elfić, pomoćnisa ministarke prosvete, našli su se na spiku, 280 funkcionera, kojima će Agencija za sprečavanje korupcije, ove godine, proveravati imovinsku kartu.

Tužiteljka Spahić je, u vreme kada je bila zamenik tužioca, pre četiri godine, prijavila samo mesečno primanje od 113.120 dinara. Pokretne i nepokretne imovine nije bilo u prijavi.

Pomoćnik ministra turizma i omladine Aleksandar Vukićević, u avgustu prošle godine, prijavio je da ima mesečnu zaradu od 186.400 dinara, automobil „volvo v40“ iz 2013.godine, koji je kupio i nasledstvo dela šuma površine oko četiri hektara, njive od 1,8 hektara i voćnjaka od 31 ara.

U januaru ove godine, Elma Elfić, pomoćnica ministarske prosvete, prijavila je imovinsku kartu u kojoj stoji da ima mesečna primanja 187.966 dinara i troškove prevoza 2.990 dinara.

Ima automobil „bmw 520d“ iz 2013., koji je kupila, potpuno vlasništvo kompanije „El-max“ u Novom Pazaru, čija je nominalna vrednost 500 evra.

Od nepokretne imovine ima kuću od 479 kvadrata, stan od 85 i garažu od 20 kvadrata, koje je kupila i nasleđen stan od 98 kvadratnih metara.

Agencija za sprečavanje korupcije, prošle godine proveraval je tačnost prijavljenih prihoda još dvojice kadrova iz ovog kraja, Mirsada Đerleka, državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja i člana rukovodstvo SNS, i Rejhana Kurtivića. Državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i visokog funkcionera Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari