Ministarstvo saobraćaja: CarGo pokušava da skrene pažnju sa činjenice da posluje protivzakonito 1Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade Srbije

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je da je kompanija CarGo podnošenjem krivične prijave protiv resorne ministarke Zorane Mihajlović pokušala da skrene pažnju sa činjenice da posluje suprotno važećem Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Navedeno je da je vlasnicima te kompanije poznato da Ministarstvo saobraćaja i ministarka Zorana Mihajlović ne mogu da komanduju ili da izdaju naloge organima gradske uprave Beograda.

Iz Ministarstva saobraćaja tvrde da kompanija CarGo posluje na nelegalan način, kršeći važeće zakone Srbije i zbog toga pokušava da se u javnosti „predstavi kao žrtva države kojoj se ne dozvoljava da radi“.

Ocenjeno je da ta kompanija, podnošenjem krivične prijave protiv ministarke Mihajlović, kao i neprekidnom medijskom kampanjom protiv Ministarstva saobraćaja, namerava da nastavi da se prevozom putnika bavi na način koji je suprotan Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

U saopštenju je navedeno i da pitanje funkcionisanja drumskog transporta putnika nije pitanje medijskih kampanja, već da je reč o pitanju prava i primene zakona.

„Dok Zakon o prevozu putnika bude na snazi on će se primenjivati i to se ne može sprečiti nikakvim marketinškim trikovima, niti će iko biti zastrašen krivičnim prijavama koje podnose oni kojima ne odgovara da se zakoni poštuju“, piše u saopštenju.

Kompanija CarGo saopštila je ranije danas da je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podnela krivičnu prijavu protiv ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović zbog, kako navode, zloupotrebe službenog položaja.

Iz te kompanije tvrde da je Mihajlović u decembru prošle godine van svojih ovlašćenja izdala nalog zaposlenima u Gradskoj upravi Beograda, Sekretarijatu za inspekcijske poslove u toj upravi i Sektoru za saobraćajni inspekcijski nadzor da se saradnicima CarGo-a plene vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari