Miodrag Majić: Obaveza struke je da ima stav bez obzira na cenu 1Miodrag Majić Foto: Beta/Milan Obradović/DS

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je danas da nije iznenađen kritikama koje mu je uputila vladajuća većina u Skupštini Srbije prilikom rasprave o izmenama Krivičnog zakonika, ali i dodao da je obaveza svakog stručnjaka da iskaže svoj stav, bez obzira na cenu.

Nisam iznenađen da me napadaju zbog stavova iza kojih stojim. Iznenadilo me je da napad dolazi iz izvršne vlasti. Ovo je to viđenje debate u kojoj prvo isključite struku, odnosno strukom nazovu one koji kao eho ponavljaju njihove stavove, a one koji se usprotive optužuju. Žao mi je što ministarka pravde, koja je bila pripravnica kod mene i mogla da vidi moj način rada, ulazi u takvu političku igru“, ocenio je Majić u izjavi agenciji Beta povodom nastupa ministarke pravde u kojem je ona dovela u pitanje njegovu nezavisnost i samostalnost u radu.

Majić se usprotivio uvođenju doživotne kazne zatvora za ubice i silovatelje dece i trudnica bez mogućnosti uslovnog otpusta.

O stavovima Majića o izmenama Krivičnog zakonika govorilo se u parlamentu pošto je sudija u nedelju učestvovao u emisiji „Utisak nedelje“ u kojoj je bilo reči o tom zakonu.

Kritike na račun Majića i sumnju u njegovu nezavisnost u radu izrazili su ministarka pravde Nela Kuburović, koja prisustvuje sednici parlamenta, predsednica parlamenta Maja Gojković, šef poslaničke grupe vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i poslanik vladajuće Narodne seljačke stranke Marjan Rističević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari