Mustafa: Albancima na jugu Srbije status recipročan Srbima sa severa Kosova 1 (arhivska fotografija- Kosovska Mitrovica) Foto: www.wikipedia.org

Predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa izjavio je danas da je krajnje vreme da Priština prihvati zahtev Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi da imaju prava i politički status recipročan političkom statusu Srba na severu Kosova.

Mustafa je za FoNet rekao da se Politička deklaracija koju su danas usvojili „zasniva na brojnim dokumentima koje je usvojila ova skupština albanskih orbornika Preševske doline od 2006. godine, na Referendumu Albanaca i na oružanom sukobu koji je vodila bivša Oslobodilačka vojska Preševa, Bujanovca i Medveđe“.

Sve je to kapital Albanaca Preševske doline danas kada se približava završetak pregovora Prištine i Beograda, rekao je Mustafa.

On je dodao da Albanci iz ove tri opštine na jugu Srbije „zahtevaju da dobiju politički status uporediv sa političkim statusom Srba na severu Kosova“. (kraj) sv/ljs 18:19

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari