Pokrajinski sekretar za kulturu Miroslav Štatkić podneo ostavku 1Foto: wikipedia

Prva kadrovska promena u Pokrajinskoj vladi od njenog formiranja u junu 2016. godine biće po svemu sudeći u resoru za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama na čijem je čelu Miroslav Štatkić.

Kako piše novosadski portal 021, on je već podneo ostavku, a zameniće ga Dragana Milošević, poslanica SNS u Skupštini Vojvodine i nekadašnja odbornica u Skupštini grada Novog Sada.

Kako je prethodno rekao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, Miroslav Štatkić odlazi na funkciju u Zavod za kulturu Vojvodine, koji će uskoro postati Kulturni centar Vojvodine. Igor Mirović je naveo da je delimično zadovoljan njegovim dosadašnjim radom i da „naravno uvek može bolje“.

Međutim, poslanik SRS Đurađ Jakšić kaže za ovaj portal da je reč o „smeni sekretara koji je napravio haos u radu“. Kako je Jakšić naveo, tokom godinu i po dana „Štatkić je davao desetine miliona dinara za nepostojeće projekte i takođe je primetno da je polovina sredstava odlazila za muziku, što je oblast delovanja sada već odlazećeg sekretara, a ostatak za sve ostale oblasti kulture, medije i verske zajednice“.

Nova sekretarka Dragana Milošević je rođena 1983. godine, a zvanje diplomiranog muzičara stekla je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Zaposlena je kao violinistkinja u orkestru Opere Srpskog narodnog pozorišta i u pokrajinskom parlamentu je članica Odbora za administrativna i mandatna pitanja i istovremeno zamenica predsednika Odbora za kulturu i javno informisanje. Prema nezvaničnim informacijama sagovornika 021, uskoro bi moglo da dođe do još nekih kadrovskih promena u vrhu pokrajinske vlasti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari