NADA pozvala sve stranke u Srbiji da podrže deklaraciju podrške Republici Srpskoj 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda (Arhiva)

Koalicija NADA, koju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) i Demokratska stranka Srbije (DSS), pozvala je danas sve stranke u Srbiji da potpišu zajedničku deklaraciju podrške Republici Srpskoj (RS) posle odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

Predsednik POKS Žika Gojković ocenio je da „pretnja zatvorom za javno izgovorenu činjenicu da zločina u Srebrenici jeste bilo ali ne i genocida, podseća na vreme Austrougarske aneksije BiH, kada su Srbi masovno zatvarani zbog javno izrečenog mišljenja“.

„Podseća nas i na zloglasni zakon o ‘Verbalnom deliktu’, odnosno član 133. Kaznenog zakona SFRJ, prema kojem se bilo kakav govor koji se kosio sa stavovima komunističkog režima kažnjavao zatvorom od jedne do deset godina“, naveo je Gojković.

Po rečima predsednika DSS Miloša Jovanovića, odluka visokog predstavnika predstavlja „sastavni deo sinhronizovanog i pojačanog pritiska dela zapadnih sila na RS i Srbiju da se prihvati unitarizacija BiH i prizna secesija Kosova“.

„U Srebrenici nije počinjen zločin genocida i nedopustivo je da se srpskom narodu natura krivica za nešto što se nije dogodilo. Kreatori zapadne politike odlukom Incka idu i korak dalje, kažnjavajući zatvorom pravo da se osporava propagandna laž o genocidu“, naveo je Jovanović.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “NADA pozvala sve stranke u Srbiji da podrže deklaraciju podrške Republici Srpskoj”

  1. Dakle imamo još dvojicu koji dobijaju pare da bi govorili ono što bi Vučić hteo da kaže, ali ne sme.

  2. i nedopustivo je da se srpskom narodu natura krivica za nešto što se nije dogodilo.
    Vi ovo radite, a ne sud koji je utvrdio individualnu krivicu pojedinaca. Nema reci ni o kakvoj kolektivnoj krivici. Odluke suda se preispituju pravnim sredsvima i tamo se dokazuje ili se dokazivalo to sto tvrdite. Ako to nije uspelo tamo, onda ili nije bilo dokaza za ili ih je bilo protiv vase tvrdnje. Prestanite vise da zamajavate narod radi ostvarenja licnih poena. Bavite se ekonomijom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.