Nastavak podrške Nemačke na putu ka EU 1Foto: EPA

Napredak Srbije na evropskom putu nije samo napredak ka članstvu u Evropskoj uniji, već i napredak u ostvarivanju sigurne budućnosti države i građana i ponovio da će Nemačka nastaviti da podržava evropsku perspektivu Srbije, rekao je predsednik Odbora za odnose sa Evropskom unijom Ginterom Krihbaumom u razgovoru sa premijerkom Anom Brnabić.

Ona je rekla da Srbija ulaže velike napore kako bi ostala prepoznata kao pouzdan, odgovoran i predvidiv partner Nemačkoj.

Jačanje regionalne saradnje i dijalog sa svim ključnim partnerima u regionu, Brnabić je istakla kao jedan od prioriteta spoljne politike Srbije.

Ona je izrazila uverenje da će samit u Sofiji potvrditi evropsku perspektivu regiona Zapadnog Balkana.

Poslanik nemačkog Bundestaga ocenio je da napredak Srbije na evropskom putu nije samo napredak ka članstvu u Uniji, već i napredak u ostvarivanju sigurne budućnosti države i građana i ponovio da će Nemačka nastaviti da podržava evropsku perspektivu Srbije.

Kada je u pitanju ekonomska saradnja, Krihbaum je ocenio da je Srbija, sa dobrom infrastrukturom i kvalifikovanim kadrom, veoma atraktivno tržište za nemačke investitore, što dokazuje i veliki broj nemačkih kompanije koje posluju u Srbiji.

Prema njegovim rečima, Nemačka je spremna da pruži podršku i adekvatnu pomoć u uspostavljanju stabilnijeg pravnog okvira kako bi zainteresovane kompanije, pre svega mala i srednja preduzeća, u većem broju investirala u Srbiji.

Kirhbaum je ocenio da dve države imaju dobre političke odnose, koji se razvijaju kroz intenzivnu saradnju na svim poljima i obostrane kontinuirane posete zvaničnika i pozvao premijerku Brnabić da u što skorijem periodu poseti Nemačku, navodi se u saopštenju. (kraj) js 20:23

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari