Nastavljen sudski proces protiv člana DS Vladimira Jovanovića 1Foto: Demokratska stranka/Ds.org.rs

U Osnovnom sudu u Bečeju danas je nastavljen proces protiv Vladimira Jovanovića, protiv koga je 17 odbornika podnelo krivičnu tužbu, iako u poruci u zatvorenoj Fejsbuk grupi niko od njih nije pomenut imenom, a podršku je došao da mu da predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Jovanović je rekao da se u njegovoj kritici lokalne vlasti 17 odbornika navodno prepoznalo i svaki traži istu naknadu – 50.000 dinara, što je ukupno 850.000, a sa sa sudskim troškovima potencijalni iznos koji bi morao da plati je milionski.

Jasno mi je da je ovo pritisak na mene kao člana DS koji kritikuje vlast. I ovo nije prvi put – kada sam bio predsednik Saveta mesne zajednice lepili su smrtovnice sa mojom slikom po Bačkom Gradištu. Moje zdravstveno stanje je, nakon svega, ozbiljno narušeno jer imam izuzetno visok pritisak koji je doveo do predinfarktnog stanja,naveo je on.

Lutovac je poručio da je sa funkcionerima DS došao u Bečej da se solidarišu i podrže Jovanovića, ali i sve ljude koje trpe progon ove vlasti, i da ih ohrabre, „jer samo građani koji imaju hrabrosti da se suprotstave progonu mogu da oslobode Srbiju“.

Ovde sam i da ohrabrim zaposlene u pravosuđu da ne podlegnu pritisku i da podsetim javnost koliko su evropske integracije bitne za Srbiju, jer ne možete biti deo evropske porodice bez vladavine prava i nezavisnog sudstva, istakao je on.

Lutovac je rekao da DS obećava da će napraviti sistemski potez koji će omogućiti nezavisno pravosuđe i nesmetani rad institucija.

Da je Vladimir prešao u Srpsku naprednu stranku ne bi imao problema, a ovo je poruka za sve – ako kritikujete vlast bićete zatrpani neosnovanim krivičnim tužbama i provučeni kroz blato, kazao je Lutovac, navodi se u saopštenju DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari