NDMBGD podržava Platformu za pregovore o uslovima za slobodne izbore 1Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ saopštila je danas da „pozdravlja usaglašavanje stavova opozicionih organizacija pred nastupajuće pregovore sa vlastima povodom unapređenja izbornih uslova u Srbiji“.

Inicijativa je predlagačima „Platforme za pregovore pod okriljem Evropskog parlamenta o uslovima za slobodne i poštene izbore“ uputila svoje komentare, navedeno je u saopštenju.

„Ne davimo Beograd u načelu podržava ovu platformu, a komentari koje smo uputili idu u pravcu poboljšanja efikasnosti uvođenja nove institucije koja bi bila zadužena za sprovođenje izbora, smanjenja mogućnosti manipulacije i povezivanje njenog delovanja sa već izrađenim konkretnim predlozima velikog broja organizacija civilnog društva, kao što je CRTA ili ekspertski tim 1 od 5 miliona“, piše u saopštenju.

Ne davimo Beograd je naveo da podržava zahtev za postavljanjem paralelnog uredništva Informativnog programa javnih servisa RTS i RTV koje bi se smenjivalo svakog dana, kao i to što je u platformu ušao njihov zahtev za razdvajanje termina održavanja izbora za različite nivoe vlasti.

„Dodatno Ne davimo Beograd je ukazao predlagačima i da je Platformi neophodno postaviti vremenski okvir i rokove za završetak pregovora kako bi sprovođenje dogovorenog iz Sporazuma koji garantuje uslove za slobodne i poštene izbora moglo da zaista unapredi ove uslove“, ocenjeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari