Nebojša Zelenović saslušan zbog tvita iz 2019. godine 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojša Zelenović saslušan je danas u šabačkom tužilaštvu zbog tvita iz 2019. godine u kome je poredio broj članova Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS), Saveza komunista Jugoslavije i Nacionalsocijalističke partije Nemačke.

Zelenović je za Danas istakao da je ovo „isleđivanje zbog verbalnog delikta“ i podsetio da se radi o tvitu iz 2019. godine koji od tada do danas niko nije demantovao.

– Naprotiv, Darko Glišić (predsednik izvršnog odbora SNS) je javno izneo da Srpska napredna stranka broji više od 700.000 članova. Oni mene danas, u trećoj deceniji 21. veka, ovde, u sred Šapca, isleđuju za verbalni delikt. Ja sam ovaj tvit napisao u okviru svoje političke borbe da svi mi, građani i građanke Srbije, živimo u slobodnoj zemlji, uključujući i tužioce ovog Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu – kazao je Zelenović.

On je istakao da ovim tvitom nije nameravao da bilo koga omalovažava već da iskaže ozbiljnu zabrinutost za „masovno kršenje“ građanskih i političkih prava u Srbiji.

„Istorijski je očigledno da, ukoliko stranka na vlasti u jednoj zemlji ima ogroman broj članova, postoji dramatična opasnost od uspostavljanja totalitarizma u državi, sa tragičnim posledicama za društvo“, naveo je Zelenović.

Zelenović je izrazio uverenje da će „slobodna Srbija pobediti“ i dodao da to „ne mogu da spreče ni oni koji prenose besmislene krivične prijave, niti oni koji naređuju da se po njima postupa“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari