Novaković: Nezaštićeni stanari Dositejeve 1Borislav Novaković Foto: N1

Poverenik Narodne stranke (NS) za Novi Sad i bivši novosadaski gradonačelnik Borislav Novaković ocenio je danas da sadašnji prvi čovek Novog Sada Miloš Vučević nije iskoristio svoja ovlašćenja i mogućnosti da zaštiti 19 porodica koje su, nedogovornošću investitora, ostale bez krova nad glavom u Dositejevoj ulici.

Posao gradonačelnika bio je da odmah poseti ugrožene porodice i ponudi prihvatljivo rešenje. Naprotiv, ne samo da ih nije posetio, nego je sve do danas odbijao da primi svoje sugrađane i razgovara sa njima o problemu za koji oni nisu krivi, ali jesu oštećeni, ocenio je u saopštenju Novaković.

On je naglasio kako je „najmanje što grad Novi Sad može i mora da učini je da zaštiti prava građana i da pomogne da trajno reše svoj problem“.

Novaković naglašava kako je „potpuno jasno da gradska uprava ima sve mehanizme da stane u zaštitu i pomogne u zbrinjavanju, a potom i rešavanju problema“ oštećenih građana, „ali ljudskog i profesionalnog obzira očito nema“.

Nazivajući Vučevića „lažnim gradonačelnikom“, Novaković ocenjuje da je stvarni gradonačelnik Novog Sada Andrej Vučić.

„Stvarni gradonačelnik Novog Sada Andrej Vučić i razgovara samo sa investitorima, a lažni gradonačelnik Miloš Vučević nevoljno razgovara sa građanima. Tako štetu trpe i investitori i građani. Investitori bivaju olakšani, a građani oštećeni. Pozitivan saldo knjiže samo Andrej Vučić i Miloš Vučević“, coenio je Novaković.

On je Andreja Vučića, nazivajući ga „stvarnim gradonačelnikom Novog Sada“, pozvao da ne pomaže investitorima, a formalnog gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da preuzme odgovornost i počne da radi svoj posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari