Novi protest sutra u Požegi 1Karikatura požeških čelnika

Udruženje građana „Inicijativa za Požegu“ organizovaće sutra, u 18 časova na Trgu Slobode u tom gradu, novi protest protiv lokalne vlasti.

Biće to jubilarno deseto protestno okupljanje od februara prošle godine, kojim građani iskazuju upornost u zahtevu za smenu lokalne vlasti koju predvode naprednjaci sa svojim koalicionim partnerima.

Nije reč samo o kupovini nelegalnog objekta budžetskim novcem, nameštenim tenderima, bahaćenju i nenamenskom trošenju 150 miliona naših para. Radi se o potrebi da dostojanstveno iskoračimo i sačuvamo obraz naše opštine. Nakaradna lokalna vlast nas je osnovala, odužimo joj se tako što ćemo kazniti njihove štetne i protivzakonite postupke“, navodi „Inicijativa“ u pozivu za sutrašnji protest.

Građani će na protestu insistirati na tome da opštinski čelnici saopšte gde je iznos od 150 miliona dinara iz prošlogodišnjeg budžeta, za koje je DRI ustanovila da je nezakonito utrošen.

Satiričnost i duhovitost Požežana biće potvrđena i ovoga puta, jer će se građanima deliti karikature u formi razglednice. Na njoj su prikazani naprednjaci – Milan Božić, predsednik opštine, Zorica Mitrović, predsednica SO, i Velimir Maksić, načelnik Optinske uprave, kako se naslađuju tortom na kojoj je svećicama napisano „budžet“, što je aluzija na pomenitih 150 miliona dinara. Kao konobar služi ih Slavko Dobrić (JS) , direktor lokalne Razvoje agencije, a umesto nogara slavski sto podupiru pomoćnici predsednika opštine – Duka Ilić (SPS) i Dejan Petrović (DSS), dok mrvice sa poda kupe Miljko Kragović, direkor Biblioteke i Radosav Obradović, opštinski većnik.

Osim protesta, najavljena je protestna šetnja, a karikature- razglednice sa pitanjima opštinskim čelnicima građani će ostavljati ispred zgrade lokalne skupštine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari