Novi protesti "1 od 5 miliona" 13. jula u Beogradu i Kragujevcu 1Foto: Tviter/ Počelo je (Arhiva)

I ove subote, 13. jula, biće organizovan protest „1 od 5 miliona“ i to po 33. put u Beogradu. U isto vreme, Kragujevčani će se okupiti 28. put na Đačkom trgu.

Okupljenim građanima kod Terazijske česme, prema najavama, obratiće se potpredsednica DS Dragana Rakić i prosvetni radnik Marko Radosavljević koji je posle prošlog protesta privođen.

Jedan od slogana biće i „Pokaži nam diplomu Nebojša“, što se odnosi na ministra policije i funkcionera SNS.

Građani će i ovog puta šetati i to od Terazijske česme, prizrenskom ulicom, preko zelenog venca, Brankovom ulicom, Pop Lukinom, Pariskom, Uzun Mirkovom do zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu gde će im se obratiti niški karikaturista i nastavnik u penziji Slavoljub Blagojević kojeg je policija privela nedavno u Nišu jer je razvio karikaturu na skupu na kojem je bio predsednik države. Uz njega će govoriti i novinarka portala Inđija kafe Verica Marinčić koja je pre oko mesec dana napadnuta ispred svoje kuće.

U Kragujevcu 28. uzastopni protest: Čuvari plamena

Novi protesti "1 od 5 miliona" 13. jula u Beogradu i Kragujevcu 2
Foto: Twitter/ @pfcgravedigger

U Kragujevcu je za subotu, 13. jul, zakazan novi, 28. uzastopni protest građana, odnosno „čuvara plamena slobode“, kako sebe nazivaju oni koji ni posle sedam meseci ne odustaju od demonstracija protiv režima Aleksandra Vučića i rukovodstva šumadijske prestonice.

Kao i prethodne dve subote, Kragujevčani ni naredne subote neće da šetaju ulicama u centru grada, već će direktno, u 19 sati, da se okupe na Đačkom trgu.

Kako najavljuju organizatori protesta, moći da razgovaraju sa lokalnim liderima Saveza za Srbiju, to jest sa istaknutijim aktivistima kragujevačkih ogranaka DS-a, SSP-a, Narodne stranke, te Šumadijske regije – PSG-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari