Novosti: Očekuju se promene u sektoru bezbednosti 1Foto: Zoran Mrđa

Dok se čeka formiranje nove Vlade Srbije, najavljeno za sredinu oktobra, mediji prenose da se spremaju velike kadrovske promene u sektoru bezbednosti.

„Večernje novosti“ pišu da postoji mogućnost da u sledećoj Vladi Srbije ministar policije Nebojša Stefanović preuzme sektor odbrane, ali da se još ne zna koje će zaduženje dobiti aktuelni ministar Aleksandar Vulin- ministra policije ili direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA).

„Ukoliko Vulin preuzme BIA, aktuelni direktor službe Bratislav Gašić postao bi najozbiljniji kandidat za ministra odbrane“, pišu „Novosti“.

Kako tvrde izvori ovog lista, velika konkurencija je i u ministarstvu kulture gde se za fotelju bore bivša predsednica Skupštine Maja Gojković, direktorka „Službenog glasnika“ Jelena Trivan, direktorka „Festivala igre“ Aja Jung, ali i bivši ministar Ivan tasovac.

Otvoreno je pitanje i da li će se Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture deliti, odnosno da li će sektor saobraćaja pripasti zameniku beogradskog gradonačelnika Goranu Vesiću.

List „Kurur“ danas se bavio izborom novog predsednika Skupštine koji se očekuje sledeće sedmice. List je ponovio da šanse za to mesto imaju Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić, Marija Obradović i Vladimir Marinković, sve četvoro iz Srpske napredne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari