NS: Šešeljevo vređanje Tepićke primitivizam napredno-radikalske vlasti 1

Najprostačkije iživljavanje Vojislava Šešelja nad poslanicom Marinikom Tepić, uz prećutno odobravanje predsedavajućeg Veroljuba Arsića, slika je i prilika napredno-radikalske vlasti, piše u saošpštenju za medije Nove stranke.

Kako je saopšteno Tepić je na početku rada u Skupštini Srbije pitala republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da li ima nameru da pred Ustavnim sudom inicira zabranu SRS posle presude Haškog tribunala kojom je lider radikala Vojislav Šešelj osuđen kao ratni zločinac za podstrekivanje progona naših sugrađana u Hrtkovcima. Tepić je to, kao i svaki put do sada, učinila na pristojan način, kako i dolikuje civilizovanim ljudima. Ali pristojnost očigledno buni radikale – i izvorne i „presvučene“, te su na to, predvođeni osuđenim zločincem, reagovali dobacivanjem najvulgarnijih i najgnusnijih uvreda.

Podsećamo da je, pored Marinike Tepić, i narodna poslanica Aleksandra Jerkov nedavno bila na meti – u istovetnoj demonstraciji primitivizma, sa istim glumcima i statistima, piše u saopštenju.

Nova stranka razume da osuđenom zločincu Vojislavu Šešelju nije lako: od političkog oca Aleksandra Vučića, spao je na ulogu njegovog ličnog pajaca. Lični pajac radi onako kako ga gazda instruira, pa tako i Šešelj govori i radi ono što mu Vučić kaže, što bi i sam hteo, ali ne sme. No, to Vojislava Šešelja nikako ne opravdava, zbog čega zahtevamo njegovo izbacivanje iz Narodne skupštine, kako bi se koliko-toliko očuvalo njeno dostojanstvo, saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari