"Siledžija ohrabren nedodirljivošću": Sagovornici Danasa o bahatom ispadu direktora Telekoma na košarkaškoj utakmici 1Foto: Printscreen/Youtube/ZNAMOnet

„Bahati SNS kadrovi su uvek spremni na incidente, bilo da je reč o košarkaškoj utakmici ili prekidanju konferencije za medije koleginice Marinike Tepić. Njima je ne samo dozvoljeno, oni se podstiču na takvo ponašanje time što nakon svakog incidenta oni samo napreduju u tom sistemu. Pritom Draško Marković i njemu slični kadrovi su daleko manji problem od toga što su policiji i pravosuđu političkom voljom vezane ruke i što ovakvi nasilnici ostaju neprocesuirani“, kaže za Danas Pavle Grbović, lider i poslanik Pokreta slobodnih građana, komentarišući ponašanje direktora Talekoma za ljudske resurse na košarkaškoj utakmici.

Draško Marković, direktor „Telekom Srbije“ za ljudske resurse, pljuvao je košarkaše Partizana i vitlao stolicom na derbiju Zvezde i Partizana. On je u prvom redu u jednom trenutku sa stolicom u rukama krenuo ka terenu na kom su se nalazili košarkaši Partizana.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, nakon reakcije javnosti, naložilo je policiji da protiv Draška Markovića podnese krivičnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi, pred početak meča Zvezde i Partizana.

Ovo nije prvi javni incident Markovića. Pre tri godine on je nasrnuo na Mariniku Tepić, potpredsednicu Stranke slobode i pravde, dok je držala konferenciju za novinare u krugu Telekoma.

Ona za Danas kaže da je „taj siledžija Marković i sada bio ‘ohrabren’ nedodirljivošću“.

„Zato jer prethodno tužilaštvo nije reagovalo kada mi je nasilno prekinuo obraćanje medijima ispred Telekoma pre tri godine, fizički me gurao, čupao naš mikrofon, pretio. I pošto tada, naočigled javnosti, nije sankcionisan, sada je opet tako sav bitan i hrabar i još gore uradio na košarkaškoj utakmici. Jeste vi videli kako je to izgledalo? Jeste vi videli koliko iz toga izbija ta nekakva animalna pomahnitalost? Državnog funkcionera! Jer on je direktor jedne od dve najveće državne kompanije“, kaže Tepićeva.

Dodaje da je svest o tome da u slobodno vreme može da pljuje ljude i baca na njih stolice je zastrašujuća.

„Doduše mene je napao u radno vreme sa funkcije direktno. I ovde mislim da se reagovalo samo zato što je bilo pred hiljadama svedoka. Biće ‘interesantno’ videti kakav će biti epilog“, poručuje potpredsednica SSP i šefica poslaničkog kluba Ujedinjeni.

Aleksandar Olenik, samostalni poslanik, smatra da režim primenjuje nasilje svim polugama vlasti, posebno zloupotrebom javnih preduzeća i direktora koje su oni postavili.

„Ti i takvi direktori, pa i ovaj Marković, su pre svega vojnici SNS i Vučića i oni će učiniti sve što im se naredi. Jedini način da odgovorimo na njihovo partijsko i državno nasilje su mirni protesti protiv nasilja. Protiv takvog vida političke borbe, Vučić nema rešenje, zato nastavljamo“, poručuje Olenik, dok je Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, na svom Tviter nalogu napisao da nikada policajci nisu bili više ponižavani, ali da je to samo posledica režimskog rukovođenja bezbednosnim službama od strane ekipe Vučić-Stefanović-Vulin-Gašić , napisao je Aleksić.

Marković je pre Srpske napredne stranke bio veliki radikal. „Debitovao“ je 1994. godine, polivši predsednika Skupštine SRJ Radomana Božovića. Upitan da prokometariše današnje ponašanje bivšeg člana SRS Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, kaže da je on odavno izašao iz njegove stranke.

„Draškov otac, Mirko Marković, je osam godina junački robijao na Golom otoku i ja zato neću nikad nešto loše da kažem o Drašku“, poručuje Šešelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari