Ko je direktor Telekoma Draško Marković, koji je pljuvao košarkaše Partizana? 1Foto: Printscreen/Youtube/ZNAMOnet

Izvršni direktor Telekoma zadužen za ljudske resurse Draško Marković bio je u prvom redu na utakmici Crvene zvezde i Partizana u hali „Aleksandar Nikolić“ i bio je jedan od najžustrijih među onima koji su napadali igrače Partizana dok su se oni zagrevali, vidi se na snimcima s društvenih mreža, podseća N1.

Ovaj podatak je u suprotnosti sa onime što je Zvezda saopštila prethodne noći kada je poručeno da su incidente izazivali navijači „drugog kluba“.

Draško Marković je, kako navodi Sportklub, pljuvao i vređao igrače Partizana dok su se oni zagrevali.

U jednom trenutku izvršni direktor Telekoma je čak podigao i stolicu kojom je nameravao da gađa igrače, ali su ga pripadnici obezbeđenja smirili. Zanimljivo je da je Markovićeva firma Telekom jedan od glavnih sponzora Košarkaškog kluba Partizan.

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložio je policiji da protiv Markovića podnese krivičnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja.

Marković je javnosti poznat i po tome što je pre tri godine napao potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić za vreme održavanja konferencije za medije, kada je ona govorila o aferama Telekoma, čiji je Marković jedan od direktora.

„Kako Telekom troši novac svih građana Srbije“ – to pitanje Marinika Tepić postavila je tada upravi Telekoma i to ispred sedišta te državne kompanije.

Njena ideja je, kaže, bila da apeluje na nadležne institucije da oforme nezavisnu, stručnu komisiju koja bi se bavila finansijskim poslovanjem Telekoma, što je izazvalo burnu reakciju Markovića.

Tepić je za N1 potvrdila da je čovek sa tog snimka izvršni direktor za ljudske resurse Telekoma Srbije Draško Marković i da je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i nekada Srpske radikalne stranke.

„Dakle, on je tokom mog obraćanja medijima na javnoj površini, na javnom prostoru, ispred državnog, a ne privatnog i ne partijskog i ne bratijskog Telekoma, došao i brutalno me vređao, vikao, pretio, na kraju me je i odgurnuo, onda je isčupao mikrofon mom kolegi koji je snimao… Tražio je prvo da se udaljim, rekao je da ja moju politiku mogu na nekom drugom mestu, da nemam razloga da vodim tu antikampanju za Telekom i da ja radim za tajkune i strane interese“, ispričala je Tepić.

Marković je, kako je ranije pisala Nova.rs, nekada bio monter po zanimanju. Diplomu je stekao na privatnom fakultetu FABUS, a master zvanje na Fakultetu organizacionih nauka.

Marković je, po automatizmu, preko Telekoma, bio i član uprave SD Crvena Zvezda, piše N1.

S obzirom na brojne funkcije i privilegije koje taj naprednjak ima, nezavisni mediji su svojevremeno zaključili da je veoma čudno kako tako skromno izgleda njegova imovinska karta na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Nekada veliki radikal, a sada naprednjak, “debitovao” je 1994. godine, polivši predsednika Skupštine SRJ Radomana Božovića. Od tada, Marković je gotovo nestao iz javnosti i o detaljima njegove biografije malo se zna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari