Obradović: Ako Vučić prizna Kosovo, narod će se obračunati sa izdajnicima 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Lider pokreta Dveri Boško Obradović upozorio je danas predsednika Srbije Alekandra Vučića da ga, ako izda Kosovo čeka „čeka Crna Gora u Srbiji i narodna pobuna koja će se obračunati sa izdajom i izdajnicima“.

„Zato je sve nervozniji jer zna da mu vreme na vlasti ističe i da vlast može da zadrži samo izdajom Kosova“, istakao je Obradović u pisanoj izjavi.

On je ocenio da se Vučić vratio na „mesto zločina“ – u Berlin, gde je još 2012. godine, uoči dolaska na vlast u Srbiji, „potpisao papir da će priznati nezavisno Kosovo i utopiti Republiku Srpsku u BiH, a da zauzvrat neće ući u EU“.

Obradović je poručio da Vučić može da prizna okupaciju dela državne teritorije Srbije, da pregovara o podeli Kosova i razgraničenju sa lažnom državom kojoj će omogućiti ulazak u UN priznanjem , „ali sve to su krivična dela za koja će morati da odgovara“.

„Za mene lično i sve srpske rodoljube, ma koliko bili ‘očajnici i polupismeni’, kako nas predsednik Srpske napredne stranke naziva, važno je da nismo izdajnici, dok Aleksandar Vučić ima problem upravo sa tim“, konstatovao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari