Obradović (Dveri): Prihvatam poziv Gordane Čomić na dijalog o istopolnim zajednicama 1Foto: Miloš Đošić / Danas Online

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da prihvata poziv na razgovor o ministarke za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordane Čomić, a da o Predlogu zakona o istopolnim zajednicama treba debatovati na Prvom programu Radio-televizije Srbije naredne nedelje.

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da to može biti ili emisija „Upitnik“ u utorak ili „Četvrtkom u 9“.

Ministarka Čomić je nakon peticije „212 srpskih intelektualaca“, koji traže da se spreči donošenje zakona o istopolnim zajednicama, pozvala potpisnike apela na dijalog.

„Samo dijalogom o njihovim idejama možemo zajedno graditi kulturu ljudskih prava, vladavinu prava i kulturu kompromisa. Očekujemo pozitivan odgovor i dijalog u formatu koji potpisnici apela žele“, navela je Čomić za list Danas.

Lider Dveri je ukazao danas da je najbolje da se taj dijalog odvija „pred očima svih građana Srbije“, za koje smatra da su neinformisani, jer pravno uređivanje istopolnih zajednica „nije bilo deo predizbornog programa Srpske napredne stranke“.

„Smatram da je ovaj poziv gospođe Čomić na dijalog na javnom medijskom servisu važan i veliki iskorak za srpsku demokratiju i nadam se da joj neće biti zabranjeno da u njemu učestvuje niti da će neko u poslednji čas zabraniti jednu takvu emisiju koja je nesumnjivo u funkciji otvaranja preko potrebnog društvenog dijaloga“, naveo je Obradović.

On je ocenio i da nakon tog dijaloga treba organizovati niz sličnih debatnih emisija na tu temu, na svim ostalim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, za koje je „takođe unapred prihvatio gostovanje“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Obradović (Dveri): Prihvatam poziv Gordane Čomić na dijalog o istopolnim zajednicama”

 1. Mene samo interesuje sledeće?
  Pretpostavljam da će takvim brakovima biti dozvoljeno usvajanje dece?
  E sad, šta će se dešavati u glavama te dece kad shvate da imaju dve mame ili dvojicu tata?
  Gde je tu briga o tome? O toj deci, koja će od malena biti u haosu i stidi!?

  • NE IZMISLJAJTE! Prvo, u Srbiji je usvajanje mislena imenica, jer je tako ludacki komplikovano da jedva da i funkcionise. Drugo, nigde u Zakonu to se ne spominje. Zakon treba da regulise istopolne ZAJEDNICE (kod nas to jos ne bi ni bio brak), odnosno pitanja vezana za zajednicki zivot, uglavnom materijalna. Uostalom, ja mislim da je mnogo manje zlo kada dete ima dve mame (ili tate), nego kada ima tatu koji bije mamu.

 2. Draga redakciji, zašto niste dozvolili moj odgovor?
  Jer Vam ne odgovara, ne uklapa se u ono što želite da „gurate“?!
  Šteta!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.