Obradović: FK Borac doveden do prosjačkog štapa i izbačen iz lige zbog političara 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je danas da je čačanski fudbalski klub (FK) Borac „doveden do prosjačkog štapa, ubijen lošim poslovanjem i dugovima, likvidiran kao klub i izbačen iz lige u još niži rang takmičenja gde će se takmičiti pod novim imenom“.

„Pored svih onih koji su se nalazili na čelu kluba u proteklom periodu, najveću odgovornost snose političari na vlasti koji su sve vreme sedeli u Upravnom odboru FK Borac. Da li su bilo koje poslovne aktivnosti Borca, a posebno finansijski planovi i izveštaji, mogli biti realizovani bez znanja i saglasnosti Upravnog odbora i političara u njemu?“, navodi Obradović u pisanoj izjavi.

Obradović pita ko će nakon što je „likvidiran FK Borac“ vratiti njegove dugove, isplatiti plate zaposlenima i fudbalerima i kako će Borac ostvariti udeo od daljih transfera svojih najuspešnijih igrača.

„Sada je svima jasno zašto godinama unazad i bivša i sadašnja vlast u našem gradu, u kojoj je Srpska napredna stranka konstanta već sedam godina, odbija predlog odborničke grupe Dveri u Skupštini Čačka da se obrazuje skupštinski anketni odbor koji bi preispitao finansijsko i svako drugo poslovanje FK Borac, za koje su redovno izdvajana sredstva gradjana iz budžeta grada“, naveo je Obradović.

Prema njegovoj oceni FK Borac, koji je osnovan pre 93 godine, jedan je od najstarijih i najvećih sportskih brendova Čačka.

Sportski portali objavili su pre nekoliko dana vest da se FK Borac, zbog nerešenih finansijskih problema, neće takmičiti u Prvoj ligi Srbije i da prelazi u niži rang.

Portali su preneli izjavu predsednika Zajednice superligaša i prvoligaša Dragomira Lazovića koji je rekao da Borac nije obezbedio neophodne finansije, nije uspeo da ispuni novo pravilo i da zato neće moći da se takmiči u Prvoj ligi.

Tu vest u čačanskom Borcu niko nije želeo zvanično da komentariše.

Sportski direktor Borca Vladimir Stanisavljević izjavio je prošle nedelje novinarima da je ukupan dug kluba prema bivšim igračima oko 40 miliona, a da bi podizanjem kredita Borac mogao da obezbedi polovinu tog iznosa i sporazumno izmiri dugovanja.

Prema nezvaničnim informacijama ukoliko 29 bivših igrača i jedan trener prihvate da im se isplati polovina dugovanja, Borac će igrati u Prvoj ligi, a ukoliko takav dogovor ne bude postignut, moraće da igra u nižoj ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari