Obradović: Mali ostaje ministar samo zato što ga podržava Vučić 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da ministar finansija Siniša Mali ostaje na svojoj funkciji, uprkos tome što je utvrđeno da ima plagirani doktorat, isključivo zbog toga što ga podržava predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„On snosi svu odgovornost zato što ga je on i doveo preko burazerskih kombinacija, jer su Andrej Vučić i Predrag Mali najbolji prijatelji. Tako je postao i gradonačelnik i ministar pa se tako priprema i za premijera. A za svakoga za koga je utvrđeno da je plagirao doktorat se zna da više ni minut ne bi mogao da ostane na svojoj poziciji, a posebno ne na poziciji ministra“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je upitao Vučića zbog čega ne sledi primer nemačke kancelarke Angele Merkel, koja je smenila svog ministra nakon što je utvrđen plagijat u doktorskom radu, tim pre što je „slepo sluša i u svemu joj povlađuje“.

Govoreći o predloženom budžetu za 2020. godinu, Obradović je naveo da je to „budžet za sigurne glasače Srpske napredne stranke u javnom sektoru“, jer predviđa ogromna ulaganja u plate onima koji su privremeno zaposleni u javnom sektoru preko stranke.

„To je sve na uštrb privatnog sektora koji ne može da prati takav rast plata, i to je razlog zbog kojeg nama građani odlaze iz zemlje, što je problem veći i od demografskog problema“, rekao je Obradović.

On je ocenio da kapitalne investicije koje su navedene u budžetu služe isključivo za pljačku državnog budžeta, odnosno isisavanje novca ka partijskim firmama koje stoje iza tih investicija.

„Ovde nema normalnih i poštenih tendera, sve je stavljeno u funkciju burazerskih firmi Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije“, rekao je on i dodao da će biti nastavljeno i „pogubno subvencionisanje“ stranih kompanija, na štetu domaćih firmi i poljoprivrednika.

Obradović je rekao da će sve rupe u budžetu „krpiti građani“ kroz povećanje cene struje i televizijske pretplate, ali i neke druge akcize i poreske obaveze, i da će biti tako sve dok ne bude jakog domaćeg i državnog bankarstva koje će imati interes da daje povoljne kredite za razvoj malih preduzeća i poljoprivrede, što je oblast za koju strane banke ne vide interes.

„I zato je ovo što se dešava u plenarnoj sali obična farsa. Jer sada kada mi bojkotujemo sednice, sada je moguće da budžet bude jedina tačka i da rasprava traje duplo duže i da nema lažnih fantomskih amandmana. To je moguće samo jer je opozicija u bojkotu. Da se vratimo u salu, istog momenta bi to bilo ukinuto“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari