Obradović: Na proteklih sedam konferencija Dveri nije prisustvovao nijedan režimski medij 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da na proteklih sedam konferencija za novinare tog pokreta, na kojima su predstavljali svoj program, nije prisustvovao nijedan novinar „režimskih medija“.

„Godinama opoziciju napadaju i predstavnici vlasti i režimski mediji da nema program, a onda kada organizujete konferencije za medije i okrugle stolove na kojima predstavljate program – niko od režimskih novinara ne želi ili ne sme ni da prisustvuje, a kamoli da vest o tome prenese građanima“, ocenio je Obradović u saopštenju.

On je naveo da su Dveri od 25. septembra i predstavljanja novog Proglasa „Promena sistema – sigurnost za sve“, kao i konferencije za novinare ispred Doma Narodne skupštine 29. septembra, samo u oktrobru u Pres centru Udruženja novinara Srbije održao četiri konferencije za medije i jedan okrugli sto, na kojima nije prisustvovao niti jedan novinar režimskih medija.

Prema njegovim rečima, na tih sedam konferencija nije bilo reči o vlasti već je isključivo predstavljen program i novi ljudi u politici iz redova pokreta Dveri, kao i glas struke politikologa mlađe generacije.

„Na tih sedam događaja učestvovalo je ukupno 30 potpuno novih lica koja nikada ranije nisu bili članovi stranaka niti učestvovali u vlasti. Ali, sve ovo lažne režimske medije ne interesuje. Kad bolje razmislim, sve ovo je još opasnije po vlast jer pokazuje da postoji opozicija koja nije samo protiv aktuelne vlasti već ima i kompletan program i kvalitetne stručnjake koji predstavljaju alternativu sadašnjoj vlasti“, ocenio je lider Dveri.

Obradović je rekao da nije mnogo bolje stanje ni sa ostalim medijima koji sebe smatraju slobodnim i nezavisnim i dodao da se te konferencije prenose „na kašičicu“.

„Da li zato što su i oni lagali kada su zagovarali da žele da čuju nove ideje i nove ljude ili se njihovim gazdama ne sviđa ideja promene sistema a ne samo vlasti, ali tek činjenica je da se na prste jedne ruke mogu prebrojati oni mediji koji su bili spremni da prenesu jednu potpunu novost na srpskoj političkoj sceni koja pritom trenutno nema konkurenciju“, kazao je on.

Obradović je najavio da će Dveri nastaviti tokom novembra i decembra sa daljim predstavljanjem svog programa i vodećih ličnosti Pokreta.

„U planu su konferencije posvećene obrazovanju, kulturi, porodičnoj politici, ekonomiji, kao i okrugli stolovi o demokratiji, zaštiti životne sredine, lustraciji i odnosima sa Srbima u regionu i rasejanju. Nama je važno da mi na ovaj način odgovaramo na očekivanja građana koji su tražili da vide i čuju nove ideje i nove ljude“, naveo je lider Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari