Obradović: Nema slobodnih izbora 1FoNet/Ljiljana Stojanoviж Arhiva)

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović rekao je danas u Leskovcu da u Srbiji nema apsolutno nikakvih uslova za normalne, slobodne i poštene izbore.

U Srbiji više nema normalnih medija i kada to kažem mislim, pre svega, na velike beogradske medije, posebno televizije sa nacionalnom frekvencijom.

Nema normalne parlamentarne debate u Narodnoj skupštini, nema normalnih izbora, rekao je Obradović koji je Leskovac posetio u okviru karavana „Oslobođenje“. Ako svakoga dana aktivisti SNS protivzakonito držeći biračke spiskove u rukama, obilaze sva domaćinstva u Srbiji i traže od ljudi da se izjasne za koga će da glasaju, a onda ih stavljaju na nekakve tajne spiskove, to nisu slobodni izbori, konstatovao je Obradović.

On je istakao da je ta stranka pokrenula potpisivanje peticije protiv migrantske politike Aleksandra Vučića, jer smatra da je ona loša po Srbiju i njene građane. Zašto mi ne možemo da imamo istu migranstku politiku kakvu imaju države članice Višegradske grupe i još neke države Evropske unije, pitao je Obradović. Obradović smatra i da je prodaja Komercijalne banke „ekonomski zločin“. Lider Dveri je najavio da će protesti po Srbiji i Beogradu biti nastavljeni i izrazio očekivanje da će se veliki broj građana odlučiti za različite vidove građanske neposlušnosti, kao podršku bojkotu na dan izbora.

U centru Leskovca danas je potpisivana i peticija protiv migrantske politike Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari