Obradović pozvao vojsku i policiju da zaštite granice od migranata 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković (Arhiva)

“Srbija je jedina zemlja u okruženju koja trenutno ne štiti svoje granice od migranata. Vojska i policija bi trebalo da zaštite naše granice, ali znamo da to neće dozviliti predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić“, rekao je na konferenciji za novinare Boško Obradović , lider Pokreta Dveri, napominjući da je predsednik SNS postao bezbednosna pretnja za Srbiju i da ga treba izolovati.

„To je tako jer je on zarad opstanka na vlasti spreman trajno da primi veliki broj migranata da bi se dodvorio Angeli Merkel i Džordžu Sorošu. Poručujem Vučiću da ukoliko je prinuđen da prima migrante, neka ih primi u kući u Jajincima , kod tate Anđelka i mame Angeline”, dodao je Obradović.

Lider Dveri ističe da ovde nisu problem migrantske porodice koje beže sa ratom zahvaćenih podurčja i kojima treba pomoći, već vojno sposobni muškarci od 18-30 godina bez ikakvih ličnih dokumenata koji krše zakon i ilegalno ulaze u Srbiju.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije smatra da je migrantska kriza šansa da popravimo naš natalitet, kao što je to uradila Nemačka i da će se do 2030. godine izjednačiti broj onih koji iz Srbije odlaze sa brojem migranata koji u Srbiju dolaze.

“To znači da Vučić planira naseljavanje Srbije sa najmanje 50.000 migranata godišnje koliko svake godine građana Srbije ode u inostranstvo“, napomenuo je Obradović i pozvao Vojsku Srbije i policiju da zaštite bezbednost građana Srbije i ne dozvole prelivanje migrantske krize u našu zemlju, jer Srbija nije Nemačka i nema kapacitete da rešava ovu krizu i asimiluje toliko veliki broj migranata.

On je naveo i da podrška građana Pokretu Dveri za izmenu migrantske politike jasno govori šta građani misle o ovom problemu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari