Obradović: Rasprava o Vojvodini da bi se skrenula pažnja sa predaje Kosova 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je rasprava o predlogu rezolucije i zakona o finansiranju Vojvodine u Skupštini Srbije farsa da bi se skrenula pažnja sa tajnih pregovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića o kako je rekao, predaji Kosova.

Obradović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da ceo svet raspravlja o Kosovu i Metohiji, a da srpski parlament tri godine o tome nije raspravljao.

„Ovo je jedan veoma providan medijsko-politički manevar da sakriju temu KiM i da opozicije nema u plenumskoj sali već da postoji lažna opozicija oličena u Vojsilavu Šešelju, Nenadu Čanku i Čedomiru Jovanoviću“, rekao je on.

Prema njegovim rečima Vučić je sa liderom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom dogovorio tu „farsu“ kako bi „trovao ljude svojim separatizmom Vojvodine“ dok rasprava o protestima „Jedan od pet miliona“ u 100 gradova i opština ne može da dođe na red.

Kazao je da je problem Vojvodine „nabujala pokrajinska administracija“, koja je prema njegovim rečima nepotreban posrednik između republičke i pokrajinske vlasti.

„Naš predlog je da preskočimo nepotrebnu birokratiju i administraciju koja jede naše pare“, rekao je on.

Obradović je kazao da nema razloga da naseda na „koske Vučića“ i da se ljudi „glođu oko Vojvodine dok on trajno pregovara sa Tačijem o predaji KiM“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari