Obradović: Šabac, Stari grad, Čajetina i Paraćin da proglase slobodne gradove 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

„Pozivam kolege Nebošu Zelenovića, Marka Bastaća, Sašu Paunovića i Milana Stamatovića da ne predaju opštine bez borbe, ali ne treba ni da idu na izbore“, rekao je lider Pokreta Dveri Boško Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Obradović je dodao da bi oni svoje lokalne samouprave trebalo da proglase slobodnim gradovima u kojima neće biti održani predstojeći izbori.

„Cilj je delegitimisanje ove vlasti, a njihov uslov bi bio da izbori neće biti održani sve dotle dok se obezbede isti uslovi za održavanje izbora u svim ostalim lokalnim samoupravama, kakve sada postoje u Šapcu, Starom gradu, Čajetini i Paraćinu. Na taj način bila bi izbegnuta pukotina u redovima prave opozicije, a za režim bi taj demokratski pritisak predstavljao šah-mat“, rekao je Obradović, napominjući da je to samo njegov predlog i da možda neko drugi ima neko bolje krerativnije rešenje ,ali da je preduslov za to da se sedne i razgovara.

On je pozvao lidere tih opština da zajedno sednu i spreče pokušaj SNS da na silu izvede „lažne izbore“ , uz ocenu da je najbolje da se izbori odlože.

Obradović je odgovarajući na pitranje novinara naveo i da postoji niz planova za kampanju bojkota, od internet kampanje, kampanje promotivnog materijala i odlazak među građane ,ali da se strategija za sam izborni dan tek dogovara.

On je za sredu 19 . februar najavio skup o bojkotu u Kragujevcu, uz napomenu da će, kako se kampanja bude razvijala, biti unošeni novi elementi u bojkot.

Lider Dveri pred novinarima u Skupštini Srbije predstavio je i Sretenjsku rezoluciju o novoj migranstkoj krizi, uz objašpnjenje da će nakon praztnika Dveri početi sa prikupljanjem potpisa građana za promenu migranske politike koju sprovodi aktuelni režim.

Obradović je naveo da se Dveri zalažu za pooštravanje granične kontrole kako bi se sprečio masovni priliv migranata, veću bezbednosnu proveru , ukidanje lokalnih agcionih planova za zbrinjavanje migranata, zaustavljanje daljeg građana prihvatlišita za migrante, ali uz pružanje pomoći migranstkim porodicama koje su izbegle sa ratnih područja.

Prema rečima Obradovića on se protivi da Srbija postane najveći aztilanski centar u Evropi i smatra da migranstku krizu treba da rešavaju zemlje koje su tu krizu i izazvale, a ne Srbija. On smatra da bi Srbija prema migrantima trebalo da se odnosi poput Višegradske grupe, uz podsećanje da Mađarska dnevno propušta samo jednog migranta, da se Poljska hvali kako ni jedan migrant nije ušao na njenu teritoriju, a da kod nas sve to ide vrlo nekontrolisano.

On je optužio SNS da je kriva za takvo stanje u zemlji, pa čak i za to da su se neki ljudi iz ove političke opcije obogatili krijumačerenjem migranata autobusima Lastre iz Lazarevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari