Obradović: SNS uznemirava rastuća snaga SZS 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Mi u SNS svaki dan drhtimo, strepimo, pobediće nas zaista velike političke ličnosti, Janko Veselinović, koji je sada šef Saveza za Srbiju, rotirajući kao u Predsedništvu SFRJ.

Pobediće nas jedna grandiozna politička ličnost koja iza sebe ima jedan masovan i veoma snažan pokret. Mene je strah, svakog dana drhtim od straha što će nas Janko Veselinović, Željko Veselinović, Boško Obradović, Šane Petrović… pobediti. Samo što nas nije pobedila ta koalicija sastavljena od svega i svačega – bivših otporaša, bivših demokrata, bivših ljotićevaca, bivših tadićevaca. Samo što nas nije pobedilo to poprilično šareno političko društvo u kome je jako teško da se snađe ko šta zastupa – poručio je ironično šef skupštinskih naprednjaka Aleksandar Martinović tokom rasprave o izmenama Zakona o zaštiti životne sredine, interesujući se zbog čega je koordinator poslanika SZS (Boško Obradović) nervozan. Martinović je mahao i listom Danas tokom svog izlaganja.

Negodujući zbog neprihvatanja amandmana, lider Dveri rekao je da to može da razume jer u vladajućim krugovima postoji izvesno uznemirenje zbog toga što svi istraživači javnog mnjenja pokazuju da je Savez za Srbiju druga najveća politička snaga u Srbiji iza SNS.

„Savez za Srbiju predstavlja jednu rastuću snagu. Vama je zbog toga neprijatno i ja to mogu da razumem, jer biste najviše voleli da vladate narednih sto godina“, rekao je Obradović.

Slične stavove kao i Martinović zastupala je i poslanica iz njegove bivše stranke radikalka Vjerica Radeta. Ona je lidera Dveri optužila i da je glavni NATO lobista zajedno sa bivšim predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Reagujući na te optužbe Obradović je rekao da je licemerno to što radikali, umesto SNS, napadaju opoziciju. „Napadate kolege iz opozicije, ako smo uopšte kolege. Očigledno radikali imaju novčanu nadoknadu za ćutanje njihovih poslanika već 2,5 godine… Recite kakva ste vi to opozicija kad ne smete da napadnete najveću političku ličnost u Srbiji“, odgovorio je Obradović i dodao da je lako napadati njega, a teško Aleksandra Vučića.

Sastanak sa delegatima Skupštine Evroazije

Delegacija Skupštine naroda Evroazije sastala se juče u parlamentu Srbije sa poslanicima Dveri i kluba koji predvodi Sanda Rašković Ivić. Tema sastanka je bila saradnja Srbije sa državama koje su članice, njih 44, ove organizacije na polju biznisa, turizma i omladine. Svetlana Smirnova, predsednica Skupštine naroda Evroazije, istakla je da joj je posebna čast što predstavnici iz Srbije, a pre svega Mladen Đorđević od početka učestvuju u radu ovog tela i dodala da je ova organizacija spremna da podrži projekte iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari