Opozicija će obavestiti EU o gostovanju ministra Vulina na Pinku 1Foto: BETAPHOTO/ MUP SRBIJE

Deo opozicije planira da obavesti posrednike iz Evropskog parlamenta i članove tog tela EU, o sinoćnoj emisiji na televiziji Pink u kojoj je gostovao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, saznaje Danas iz izvora bliskih opozicjji.

Za sada još uvek nemamo potvrdu da li se to dogodilo, ali kako nam je nezvanično rečeno, u Stranci slobode i pravde su na vezi sa evroparlamentarcima oko sinoćne emisije Hit tvit na televiziji Pink sa nacionalnom frekvencijom, a u kojoj je ministar Vulin pokušao da poveže predsednika SSP Dragana Đilasa i potpredsednicu SSP Mariniku Tepić sa klanom uhapšenog Veljka Belivuka.

Stranka slobode i pravde je danas saopštila da je „zbog skandiranja grupe navijača Aeksandar Vučić organizovao emitovanje emisije u kojoj su više desetina puta prikazne forografije iskasapljenih žrtava klana Velje Nevolje“.

„Uz slike, ministar policije Aleksandar Vulin je poslao i dve poruke. Prva da navijači koji sada idu na utakmice treba da budu zahvalni Vučiću jer ih niko neće ubiti. I drugu, da je Veljin klan povezan i da ubice imaju podršku Dragana Đilasa i Marinike Tepić da budu pušteni na slobodu. Ova poruka je pojačana tekstovima u današnjim izdanjima tabloida. Time se, kao nikada do sada, crta meta na čelu ovo dvoje ljudi“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, nikakve tv emisije i laži ne mogu da sakriju činjenicu da je upravo Vučićev režim napravio i godinama štitio Belivuka.

„Umesto što televizija sa nacionalnom frekvencijom, taboidi koji se uređuju u Vučićevom kabinetu i najviši predstavnici vlasti lažnim optužbama pokušavaju da Mariniku Tepić i Dragana Đilasa povežu sa kriminalnim klanom, neophodno je utvrditi ko su bili pravi zaštitnici ekipe Veljka Belivuka u samom vrhu vlasti koji su mu omogućili da pored brojnih dokaza i krivičnih dela nesmetano reketira vlasnike ugostiteljskih objekata, švercuje drogu, prebija, maltretira, otima i ubija ljude. Bez tog dela istrage ovaj slučaj nikada neće biti završen. Da Vučićev režim ne odustaje od modela po kome ljudi iz kriminalnog miljea kontrolišu navijačke grupe pokazuje i oslobađanje posle 6.5 godina zatvora Đorđa Prelića koji je prvom presudom za ubistvo Brisa Tatona bio osuđen na čak 35 godina. Pošto je Viši sud odbio uslovno puštanje veće Apelacionog suda kojim je predsedavao muž ministarke pravde je donelo suprotnu odluku. Poznato je da je Prelić dok je bio u bekstvu tvrdio da će ubiti Borisa Tadića, Miodraga Rakića i Dragana Đilasa”, piše u saopštenju.

Podsetimo, grupacija partija u kojoj su SSP, DS, PSG, ZZS, NDMBG i PZP poslala je posrednicima u dijalogu i članovima EP pismo u kojem ih obeveštava o skandaloznom izboru novih članova upravnih odbora RTS i RTV, i najavljuje moguće napuštanje međustranačkog dijaloga „usled novih okolnosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari