Osnovana Radna grupa za predlog izmene Ustava Srbije 1Izvor: N1

Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo doneo je odluku o obrazovanju Radne grupe za izradu akta o promeni Ustava.

Predsedavajuća Radne grupe je predsednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Jelena Žarić Kovačević, a članovi redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sudija Ustavnog Suda i član Venecijanske komisije za Srbiju Vladan Petrov, zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine Branko Marinković, pomoćnik ministra pravde Jovan Ćosić, pomoćnik direktora Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Darko Radojičić.

U Radnoj grupi su i viši savetnik u Ministarstvu pravde Vladimir Vinš, redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu Srđan Đorđević, naučni saradnici u Institutu za uporedno pravo Miloš Stanić i Miroslav Đorđević.

Sudija Apelacionog suda u Beogradu i počasni predsednik Društva sudija Srbije Dragana Boljević, i zamenik Republičkog javnog tužioca Goran Ilić, takođe će biti članovi radne grupe, dok će sekretar biti sekretar odbora Radoje Cerović.

Odbor za ustavna pitanja doneo je 16. aprila odluku o pokretanju aktivnosti za promenu Ustava, a predsednik Skupštine Ivica Dačić najavio plan da referendum o izmeni Ustava bude na jesen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari