Bastać: Nedostaci i propusti Paliluske pijace videće se u narednim danima 1Marko Bastać Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednik beogradskog odbora Skranke slobode i pravde Marko Bastać izjavio je danas da je Palilulska pijaca otvorena posle dve godine renoviranja i da će se „nedostaci i propusti, vredni 11 miliona evra“ koje je napravio Goran Vesić pri izgradnji ove pijace, videti u danima koji slede.

Bastać navodi da je pijaca otvorena posle pet odlaganja i probijanja rokova.

„Nedostaci i propusti koje je napravio pri izgradnji nove Palilulske pijace, tek će se videti u danima koji slede. Za početak, sam prilaz pijaci biće otežan jer gradska vlast nije u stanju da završi rekonstrukciju ulica dužine kraće od dva kilometra od Ruzveltove do Bajlonijeve pijace već mesecima, pa su građani primorani da iz svojih zgrada ne izlaze ili izlaze u zaštitnim odelima, kako ne bi stradali. Studenti arhitekture na Beogradskom univerzitetu već se smeju jer dostavna vozila ne mogu da uđu u garažu pijace, jer su viša od visine kapije“, ističe Bastać u pisanoj izjavi.

On nije želeo da govori o  estetici i uklapanju novog gabaritnog objekta u lokalni ambijent u kom se nalaze Vukov spomenik i Botanička bašta, ali je upitao „da li je bilo neophodno da JKP „Gradske pijace“ utroše 11 miliona evra, što je ceo godišnji prihod ovog gradskog gubitaša, na izgradnju kako je zovu „najmodernije pijace u jugoistočnoj Evropi““.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari