Palma traži da se Đilasu oduzme pasoš 1Foto: Fonet/ Božana Pavlica

Predsednik stranke Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma zatražio je danas od ministarstva unutrašnjih poslova da oduzme pasoš lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu, kako „ne bi pobegao u neku od država sa kojima Srbija nema sporazum o ekstradiciji“.

Marković je, na sednici Skupštine Srbije, nazivajući Đilasa najbogatijim političarem na svetu, zapitao ko i zašto drži „u fioci“ krivičnu prijavu zbog nasilja u porodici i istakao da taj postupak treba da se ponovo pokrene. To je kao genocid, ne sme da zastari nasilje u porodici, istakao je on, usput konstaujući i da su nasilnici koji su za u subotu demolirali kafiće u „Beton hali“ inspirisani Đilasom – „videli kako čika Đilas tuče i niko mu ništa ne može“.

Đilas je nasilnik okružen nasilnicima i lopovima. Njega su ubile pare u glavu. I slava. On živi sam, sa svojim parama.

On i pare u sobi, rekao je Marković, koji je Đilasa optužio i da je zajedno sa Vukom Jeremićem davao pogrešne informacije Evropskom parlamentu, na osnovu čega je donet negativan izveštaj o stanju u Srbiji. Evropski parlament sluša ova dva ološa, naglasio je on, zalažući se za to da Đilas mora da ide u zatvor.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je, odgovarajući Markoviću, rekao da o ponovnom otvaranju istrage protiv Đilasa mora da odluči nadležno tužilaštvo. Vulin nije propustio i da kaže kako je bio protiv toga da Đilasova bivša supruga bude predstavnik Srbije u EBRD u Londonu, ali je Aleksandar Vučić prihvatio taj predlog, pa je ona „zarađivala godinama desetine i stotine hiljada evra“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari