Paraćin: Odborničko pitanje tužilaštvu povodom krivičnih prijava komunalnim preduzećima 1Paraćin Foto: Wikipedia / Sonjabgd

Skupština opštine Paraćin uputila je Odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu odborničko pitanje, koje je na 68. sednici  9. septembra postavio odbornik Ljubiša Rajić, a tiče se krivičnih prijava javno komunalnim preduzećima u Paraćinu.

U dopisu je navedeno odborničko pitanje koje je glasilo: Da li je tačno da je, pored krivične prijave po kojoj je postupalo Odeljenje tužilaštva u Kraljevu prema Javno komunalnom preduzeću „Paraćin“, istovremeno napisana i krivična prijava protiv Javnog preduzeća za vodovod i kanalizaciju Vodovod Paraćin, znači istog dana, istovremeno napisana i trebalo je iz tog Odeljenja da pošalju istražne organe ali nisu, a da je razlog zbog koga policija nije došla i ne postupa po toj prijavi, rok koji je dat direktoru Javnog preduzeća „Vodovod Paraćin“, Nebojši Simiću, da da otkaz na direktorsko mesto i da pređe u SNS, a ako taj rok ne ispoštuje, onda će da krene ta prijava?

Opština je od tužilaštva zatražila da u što kraćem roku dostavi odgovor na ovo pitanje, kako bi isti prosledili odborniku Rajiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari