VJT: Izborni procesi u Zrenjaninu, Kikindi i Bečeju dan pre i dan posle izbora bez krivičnih prijava 1Foto: A. L./Danas

Izborni procesi u Zrenjaninu, Kikindi i Bečeju, neposredno pred dan izbora i nakon dana izbora, prošli su bez događaja koji bi zahtevali neposredno angažovanje nadležnih javnih tužilaštava, i u tom periodu nije primljena niti jedna krivična prijava – saopštilo je danas Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu.

Više i Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu, Osnovno javno tužilaštvo u Kikindi i Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju su 17. decembra, na dan izbora, bili „u režimu pojačanog dežurstva“ – reka je vršilac funkcije glavnog javnog tužioca Borislav Miglinski.

U saopštenju se navodi da na dan pred izbore, i nakon izbora nije primljena ni jedna krivična prijava, zbog krivičnih dela u vezi sa nepravilnostima i ekcesima za vreme održavanja izbora, odnosno iz grupe krivičnih dela protiv izbornih prava, kako u danima pre, tako i u danima posle 17. decembra.

Jedini izuzetak, saopšteno je, bilo je Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju koje je 15. decembra – dva dana pre dana izbora, primilo jednu krivičnu prijavu zbog krivičnog dela povrede prava kandidovanja u vezi sa kojom tužilaštvo vrši provere i prikuplja potrebna obaveštenja, a potom će biti doneta odgovarajuća javnotužilačka odluka.

Krivična prijava protiv osobe iz Lapova zbog uništavanja dokumenata o glasanju

Izborni proces 17. decembra na području nadležnosti Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Kragujevcu protekao je mirno i bez incidenata, izuzev dogadjaja koji se desio u Lapovu, navodi se u saopštenju tog Tužilaštva.

Tužilaštvo navodi da je na biračkom mestu broj 8 u Lapovu, Z. Dj. iz tog mesta, u svojstvu glasača, oduzeo glasački listić za lokalne izbore i udaljio se sa biračkog mesta.

„Protiv navedenog lica biće podneta krivična prijava zbog krivičnog dela uništavanje dokumenata o glasanju“, naveli su iz Tužilaštva, a prenosi danas portal Glas Šumadije.

VJT u Kragujevcu je ocenilo da je opšti zaključak da je izborni proces protekao bez problema i većih incidenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari