POKS traži od Stefanovića da podnese ostavku zbog afere prisluškivanja Vučića 1Foto: Beta/Ministarstvo finansija/Jovo Mamula (arhiva)

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je danas ministra odbrane Nebojšu Stefanovića da kao „moralni čin“ podnese ostavku zbog kako se navodi, neovlašćenog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića od strane pripadnika MUP-a dok je na čelu tog resora bio Stefanović. 

Iz te stranke su upitali kakvu pravnu sigurnost mogu imati građani „ako sama policija čini krivično delo neovlašćenog prisluškivanja i to u kontinuitetu godinu i po dana“.

„Neovlašćeno prisluškivanje predsednika Srbije, godinu i po dana, od strane MUP najslikovitije govori u kakvom rasulu nam se nalazi država. Još je čudnije potpuno ignorisanje ove afere, od strane bivšeg ministra policije Nebojše Stefanović“, ocenili su iz POKS.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da poseduje „deo svojih prisluškivanih razgovora“ ali i dodao da ih „nikad neće dati“ jer kako je naveo, neće da ruši svoju državu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari