Ponoš: Vulin ne zna granice Srbije, to se uči u osnovnoj školi   1Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da je ministar odbrane Aleksandar Vulin priznao da na poznaje granice Srbije.

Kako se navodi u saopštenju ove stranke, Vulin je to pokazao tvrdnjom da se zalaže za razgraničenje sa kosovskim Albancima, jer će država moći da se brani kada se utvrdi linija razgraničenja.

„Šta da čovek kaže osim – Vuline, kako misliš da braniš zemlju a ne znaš gde su joj granice, pa to se uči u osnovnoj školi. Vulin ne samo što je zakasnio 25 godina da služi vojsku, nego je i 40 godina zakasnio da nauči o granicama svoje države. O gaženju Ustava Srbije da i ne govorimo“, rekao je Ponoš, koji je bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, u Žagubici, gde je osnovan Opštinski odbor Narodne stranke.

Ponoš je rekao da je o državi, kao i o njivi, dugo potrebno voditi računa kako bi stigli plodovi, i boriti se protiv korova, divljih svinja, poplava i biljnih vaši, i dodao da su se generacije u poslednjih 200 godina trudile da urede Srbiju da bi kao plodna njiva pružila građanima plodove sigurnosti, uređenih odnosa i normalnog života.

„U poslednjih sedam godina imamo vlast koja je objedinila sve nedaće – i korov i divlje svinje i biljne vaši i poplave – sve u jednom. Neće biti lako da se to ponovo dovede u red, ali svako u svom kraju zna kako da se korov istrebi i zemlja kultiviše“, rekao je Ponoš.

Ponoš je naveo da su naprednjaci pre sedam godina došli na vlast kao „bahati i prilično neobrazovani i nesposobni“, a da za sedam godina nisu uspeli to da promene, osim što su postali bahatiji.

„U Srbiji su danas lečenje, školovanje i bezbednost luksuz. Ne tražimo previše, nego samo da to ne bude više luksuz. Hajde da ponovo bude normalno da odemo jednom u šest meseci kod zubara, da jednom godišnje odemo na zdravstvene preglede, da je kvalitetno školovanje dostupno svima, da nam ulice budu bezbedne“, rekao je Ponoš.

Ponoš je istakao da su promene potrebne u čitavoj Srbiji i da nije dovoljno samo u Beogradu zaustaviti gradnju gondole i uništavanje grada, nego su promene potrebne i u Žagubici kako bismo promenili Srbiju na bolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari