Portparol Vlade Kosova: Kurti nikad nije pozvan u Hag 1Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Vlada Kosova odbacila je tvrdnje beogradskog dnevnika Politika da je vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti svedočio u Haškom tribunalu pre nekoliko meseci, prenosi Gazeta ekspres.

Portparol Vlade Kosova Perparim Krueziu rekao je da Kurti nikada nije primio poziv od Specijalnog suda u Hagu i da tvrdnje iznesene u Politici nisu tačne.

„Ne, premijer Kurti nikada nije dobio bilo kakav poziv Specijalnog suda, a ove vesti nisu tačne“, rekao je Krieziu za Gazetu ekspres.

Podsetio je da je zbog istih navoda pokrenuta i tužba protiv bivšeg poslanika Miljaima Zeke.

„Iste tvrdnje, da podsetim, su objavljene nedavno u nekim TV studijima u našoj zemlji, za koje je već podneta tužba“, rekao je Krueziu, prenosi Kosovo onlajn.

Gazeta ekspres navodi da je Politika u članku objavljenom početkom maja izveštavala o izjavama Škeljzena Gašija u svojstvu savetnika premijera o tome da su pojedinci iz Oslobodilačke vojske Kosova ubijali srpske civile i da je, pozivajući se na izvore u Prištini, napisala da je „Škeljzen Gaši ponovio samo reči kojima je Kurti svedočio u Haškom tribunalu pre nekoliko meseci“.

Zbog izjava o pojedincima OVK Aljbin Kurti je otpustio Gašija na veliki pritisak javnosti, podseća Gazeta ekspres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari